کاربری
کاربر گرامی به کهکشان سبز خوش آمدید . اگر این نخستین بازدید شما از سایت است , لطفا ثبت نام کنید:
نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: گیاه سیچ

  1. #1

    کهکشان سبزکهکشان سبزکهکشان سبزکهکشان سبزکهکشان سبز

    تاریخ عضویت
    Jan 2013
    محل سکونت
    اصفهان
    نوشته ها
    15
    تشکر ها
    3
    تشکر شده 17 بار در 10 ارسال.
    حالت من : Khoshhal
    سیستم عامل و مرورگر
    میزان امتیاز
    20
    Array

    گیاه سیچ

    1. ســـــــــیچ
    نام محلی: سیچک ( الله یار ) ، خالکک ( شهرک) ، سیچ ( کابل).
    نام علمی : Eremurus stenophyllus Baker
    نام خانواده گیاهی: Liliaceae.
    سیچ گیاهی است چندین ساله ویک علف کوتاه عمر. قد آن 50-80 سانتیمتر ، دارای ساقه ضخیم کوتاه با قطر در حدود 2 سانتیمتر ودر نوک ساقه روی محور مرکزی تولید خوشه ایرا با تعداد زیادی از گلها مینماید که شبیه دم روباه میباشد. ریشه زیر زمینی شبیه ریشه کچالو بسان تیوبر گوشتی و عین ریشه سرش است ولی دارای مواد چسپناک که بتواند بحیث سرش بکاررود ، ندارد. برگ ها از نقطه انصال باریشه بشکل غنچه ئی تولید وخطی بوده و3/1 حصه درزیر خاک باقی میماند اما در روی ساقه برگ تولید نمی شود.
    تکثر: از طریق زوجی ( تخم) وغیر زوجی( تیوبر) صورت گرفته در ماه اپریل گل کرده ودر ماه می – جون میوه پخته میشود. میوه بشکل کپسول میان چاک بوده از نوع میوه های بازشونده وکروی شکل میباشد که بعد از پخته شدن تخم ها از سه طرف درز نموده وباز میشود تا تخم ها بزمین بیفتد. تخم ها دارای جنین طویل وراست واندوسپرم سخت وگوشتی میباشند. استراحت زمستانی از نوع B1 میباشد.
    ارزش خوراکی: دارای ارزش علوفه ئی نمیباشد وتا زمانیکه سبز است، هیچ حیوانی اورا نمیخورد به استثنای شتر که آنهم به ندرت درخوردن آن اقدام مینماید. اما
    کهکشان سبز کهکشان سبز
    عکس (1) : سیچ همراه برگ، ساقه ومیوه. عکس (2) : سیچ با مع ساقه ، میوه وبرگ.

    سیچ سبزی بسیار لذیذ وپر کیفیت برای مردم میباشد بخاطری که برگ های آ ن غنی از ویتامین ها ومنرالها میباشد. اصلا برگها بمنظور پختن وخوردن بکار میرود طوریکه بعد از برآمدن آنها از خاک ، اطفال وجوانان وزنان از روی تپه ها ودامنه کوه ها آنهارا از قسمت اتصال با ریشه بریده بخانه می آورند ودرآنجا لفافه های دورادور روی برگ هارا در قسمت تحتانی دور کرده بعد برگهارا ریزه وخرد ساخته پاک میشویند وسپس آنهارا پخته ازآن سبزی خیلی با مزه تهیه میکنند. از خوردن این سبزی هرکس لذت می برد. اما قدری درمعده باد تولید کرده سبب غرش شکم میشود ازینروکسانی که ناراحتی معده دارند ازخوردن این سبزی به تکلیف میشوند.عمر سیچ برای خوردن فقط الی یک هقته بعد از برآمدن از خاک میباشد وبعد از یک هفته برگها سخت شده از خوردن خارج میشود. ولی ازاینکه به تدریج برف دامنه ها ذوب شده و زمینه نمو وسرزدن سیچ از خاک مساعد میگردد ازینرو تا مدت زیادی قابل دسترس میباشد.
    محل رویش: محیط روئیدن این گیاه را خاک های ریگی وریگی – لوم تشکیل میدهد ازینرو میتوان آن را درمزارع للمی وساحات که بیش از حد چرا شده باشند، تپه های سنگدار ، روی دامنه های کوه ها ، صحراها ونیمه صحراها بوفرت پیدا نمود.سیچ اصلا گیاه مهاجم در ساحات مخروبه میباشد. یگانه راه مصرف آن در تهیه سبزی است وبس دیگر کدام استعمال خاصی ندارد.

    2 کاربر مقابل از elham عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .

    Kvarforth (04-04-2013),Partizan (04-04-2013)


کلمات کلیدی این موضوع

کهکشان سبز مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
درباره ما

انجمن کهکشان سبز با عنوان متفاوت ترین انجمن تخصصی ، آموزشی و عمومی در بهمن ماه سال 1391 خدمات رسانی خود را آغاز نمود . امید است محیطی علمی و دوستانه برای همه محققین ، دانشجویان و تمام اهل علم و دانش ایجاد شود تا مطالب علمی و آموزشی در این فضای مجازی به اشتراک گذاشته شود .

ارسال پیام به مدیر سایت
لینک های مفید
ابزار ها
بارگذاری مجدد کد امنیتی مندرج در تصویر را وارد کنید:

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0